OZON SİSTEMLERİ

ÜRÜN AÇIKLAMASI

Ozonlu Yıkama Gıda endüstrisinde doğrudan gıda ile temas eden veya dolaylı olarak gıdaların işlenmeleri sırasında kullanılan (meyve sebzelerin yıkama suyu, kullanma suyu v.b) suların bakteriyolojik dezefeksiyonu ve kimyasal arıtımında ozonlama başarı ile uygulanmaktadır. Sebze ve meyve işleme tesislerinde; ıspanak, marul, pırasa, kiraz, çilek benzeri meyve ve sebzelere topraktan istenmeyen mikro-organizmalar bulaşarak, ürünün kalitesini düşürmektedir.

Ozon jeneratörlerimiz tarafından üretilen ozon gazının, yıkama, soğutma ve taşıma sularında uygulanması, suların ve aynı zamanda sebze ve meyvelerin de dezenfeksiyonunu sağlamaktadır. Mutfaklarda yemeklerden oluşan kokuları ozon gazı ile yok etmek mümkündür. Böylelikle yemek kokularını birbirine karışarak kötü kokuların oluşması engellenir ve sağlıklı steril bir ortam yaratılmış olur.

Ozon hiçbir kimyasal gerektirmeden uygulanarak; gıdayı, gıda işleme suyunu ve gıdanın bulunduğu atmosferi dezenfekte edebildiği için, Yıkama sularında kullanıldığında, ürünün bozulmasına neden olan ürünün üzerindeki oluşmuş bakteri, virüs, mantar, küf, spor gibi istenmeyen oluşumları engellediği için, Ozon gaz halindeyken uygulandığı bazı gıda ve ürünler üstünde koruyucu görevini üstlenir; gıda paketleme materyallerini ve ortamını da sanite edebilmektedir. Temel metabolizmanın sürdürülebilmesinde etkilidir.

Ozon gazının ürün üzerinde kalıntı bırakmaması,üründe koruyucu madde kullanım ihtiyacını azaltır,kalitenin sürdürülmesinde önemli düzeyde etki eder. Bu konuda yiyeceklerin taze olması,kaliteli olması, önemlidir, ancak en önemli konu yiyeceklerin hazırlanmasındaki hijyen koşulları, çünkü son aşamadır ve istenmeyen bir durumda sonuçları çok ağır olabilir.

PLS318

UYGULAMA ALANLARI

  • Sudan gelebilecek patojenleri anında yok eder.
  • Bakteri mantar ve virüsleri öldürür.
  • İstenmeyen kokuları yok eder.
  • Mikropları yok eder.
  • Havanın tazeliğini korur.
  • Oksijence zengin hava yaratır mutfakta gözlerinizin yanmasını engeller.

YARARLARI

  • Evlerin otellerin mutfaklarında
  • İşlenmemiş meyve sebzelerin, pişmiş ve yarı pişmiş gıdaların raf ömrünü arttırmak amacıyla soğuk hava depolarının ortam atmosferinin dezenfeksiyonunda
  • Meyvelerin depolandığı ortamda çürümeyi geciktirmek amacıyla, etilen oksidasyonunda
  • Yemek fabrikalarının depolarında gıdalardan birbirine koku bulaşmasının önlenmesinde
  • Havalandırma kaynaklı veya hava yoluyla taşınabilen bakterilerin gıdalara bulaşmasının önlenmesinde
  • Gıdaların işlenmesinde kullanılan alet ekipmanın sanitasyonunda
  • Gıda ürünlerinin ( et,balık,sebze ve meyve ) yıkanmasında strelize edilmesinde

TEKNİK ÖZELLİKLER

Ozon Çıkışı 500 mg/h
Sudaki Ozon Miktarı >0.6 mg/L
Çalışma Voltajı AC 220V
Soğutma Hava
Enerji Tüketimi 38 W
Sıcaklık Aralığı < % 95
Su Giriş Sıcaklığı 3-45